Підступна тактика Кремля: У ЗСУ розповіли, чому Росія знову почала атакувати ракетами і дронами по ночах

Річними ракетними атаками та запусками безпілотників Росія намагається виснажити українську ППО та внести розкол у внутрішню ситуацію - з огляду на очікуваний контрнаступ ЗСУ. Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, передають Патріоти України.

За її словами, ворог, атакуючи вночі, намагається виснажити українські сили протиповітряної оборони. "Ворог продовжує тиснути на нас по ночах. Улюблена справа на даному етапі. Вночі трішки важче виявляти цілі. Намагання внести розкол в суспільство в очікуванні того самого активного розвитку подій на лінії фронту і намагання розхитати внутрішній стан в країні - Де ж воно? Де ж та перемога", - наголошує вона.

Гуменюк нагадала, що такі подібне українці вже переживали, коли чекали на визволення Херсона. "Всьому свій час", - наголосила представниця ЗСУ. За її словами, "у військовій справі є моменти, коли зберігається абсолютна тиша, для того, щоб потім були позитивні результати такі, які ми очікуємо".

У ворога підвищена утилізація артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 10 травня

п’ятниця, 10 травень 2024, 7:58

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 10.05.24 орієнтовно склали:

Довершити розпочате: БПЛА вночі атакували НПЗ у Калузі Росії. Гарно горить (відео)

п’ятниця, 10 травень 2024, 7:30

Невідомі безпілотники атакували НПЗ Перший завод у Калузькій області, Росія. Про це в п'ятницю, 10 травня, пишуть у соцмережах. На місці виникла пожежа. Звуки вибухів у Дзержинському районі очевидці почули приблизно о першій ночі. Незадовго до цього, з...