"Підступний Держдеп" знає все: США розкрили чисельність російських найманців у Лівії

Пріоритетними завданнями групи Вагнера в Лівії є оборона Сирта, авіабази Аль-Джуфра і оборонної лінії між двома цими пунктами.

Стали відомі подробиці масштабної операції в охопленій громадянською війною Лівії, зокрема чисельність «російських найманців». Деталі представлені в щоквартальній доповіді міністерства оборони США на основі спостережень Африканського командування збройних сил США (AFRICOM). Цитати звідти наводить німецьке видання Bild, повідомляють Патріоти України.

Так, за отриманими даними, в Лівії активні «до 4 тис. контрольованих Кремлем найманців», при цьому, як повідомляється, «всі вони воюють на стороні бунтівного генерала Халіфи Хафтара і його армії». За оцінками США, в останньому кварталі в «Лівії були зайняті близько 2 тис. членів групи Вагнера». В країні також знаходяться «близько 2 тис. підтримуваних Росією сирійських бійців», зазначено в тексті доповіді.
Там же зазначено, що РФ нібито надала «14 російських бойових літаків, мінімум 12 багатоцільових винищувачів МіГ-29 і фронтових бомбардувальників Су-24», щоб «підтримати з їх допомогою Лівійську національну армію». При цьому операцію групи в Лівії фінансує не тільки Росія, «фінансування діяльності групи, можливо, надають Об'єднані Арабські Емірати», йдеться в документі. Ще в ньому зазначено, що пріоритетними завданнями групи Вагнера в Лівії є оборона Сирта, авіабази Аль-Джуфра і оборонної лінії між двома цими пунктами.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...