Підступний план трампістів? Спікер Палати представників Конгресу Джонсон зажадав, щоб допомогу Україні й Ізраїлю розділи окремими голосуваннями

Нема сумніву, що допомога Ізраїлю буде проголосована швидко, на що є двопартійний консенсус. А от за Україну при окремому голосуванні доведеться "побадатися"

Джонсон: Допомогу Україні й Ізраїлю слід розділити

Палата представників США повинна розглядати нову військову допомогу Україні та Ізраїлю як окремі заходи. Про це заявив новопризначений спікер палати Майк Джонсон, передає Bloomberg.

"Наш консенсус серед республіканців Палати представників полягає в тому, що ми повинні розділити ці питання", - сказав він.

Спікер Палати представників США зазначив, що передав це повідомлення посадовцям Білого дому після зустрічі з Джо Байденом.
При цьому Джонсон зазначив, що США не відмовляться від допомоги Україні, адже перемога Росії надасть сміливості не тільки РФ, а й Китаю щодо Тайваню. Але він підкреслив, що допомога Україні вимагатиме більшої звітності щодо вже витрачених грошей.
"Ізраїль - це окрема тема. Але є річ, яка відрізняє республіканців Палати представників від іншої команди. Ми збираємося знайти виплати в бюджеті. Ми не просто друкуємо гроші, щоб відправити їх за кордон. Ми збираємося фінансувати скорочення в інших сферах, щоб зробити це", - зазначив Джонсон.
Спікер сказав, що республіканці в Палаті представників запропонують пакет допомоги Ізраїлю на суму 14,5 млрд доларів, що трохи більше, ніж просила адміністрація Байдена.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...