Підсумки 12-го "Рамштайну": Данія та Нідерланди очолять підготовку льотчиків ЗСУ на F-16

Данія та Нідерланди очолять європейську коаліцію з проведення тренувань для українських льотчиків на винищувачах F-16.

Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін після 12-го засідання у форматі “Рамштайн”.

У найближчі тижні данські та нідерландські фахівці працюватимуть зі США та іншими союзниками, щоб розробити карту навчань.

«Я хочу особливо подякувати Данії та Нідерландам, які вирішили очолити європейську коаліцію з надання тренування на F-16 для українських сил», – повідомив Остін.

Він додав, що Норвегія, Бельгія, Португалія та Польща також запропонували зробити свій внесок у навчання.

«Ми очікуємо, що незабаром до цієї ініціативи приєднається більше країн», – підкреслив міністр оборони США.

За словами міністра, навчання сприятимуть подальшому зміцненню та вдосконаленню спроможностей українських Повітряних сил у довгостроковій перспективі.

«Ці нові спільні зусилля надсилають потужний сигнал про нашу єдність і нашу довгострокову відданість самообороні України. І це ще раз демонструє нашу спільну рішучість забезпечити суверенну і безпечну Україну, здатну стримати будь-яку майбутню агресію і захистити себе від майбутніх нападів», – додав глава Пентагону.

Водночас речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат розповів, що навчання на винищувачах F-16 пройдуть десятки українських льотчиків, і спрогнозував, що тренування можуть зайняти до чотирьох місяців.

Він додав, що опановувати F-16 передусім будуть молоді льотчики, які вміють краще освоювати новітні технології.

Винищувач F-16 Повітряних сил Нідерландів на виставці Royal International Air Tattoo. 2022 рік. Британія. Фото: Andy Reeve-Smith

«Ми заявляли в повітряних силах, що це навчання буде тривати півроку. Американці дійшли висновку, що до чотирьох місяців. І кому як, можливо, хтось і швидше опанує. Люди є різні, в кожного різна індивідуальна підготовка. Ось такі гарні прогнози є щодо навчання, думаю, вони таки справдяться», – сказав Ігнат.

Нагадаємо, Сполучені Штати провели тренувальні тести українських льотчиків для польотів на F-16.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...