Підсумки зустрічі "нормандської трійки": Путін згоден зустрітися з Зеленським, але на своїх умовах, - Пєсков

Троє з чотирьох лідерів країн нормандської четвірки - президент Росії Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель - згодні з необхідністю проведення нормандського саміту, заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков. Однак для цього треба виконати домовленості, досягнуті сторонами у Парижі в грудні 2019 року, зазначають Патріоти України.

У коментарі ТАСС Пєсков підкреслив, що Путін, Макрон і Меркель згодні, що нормандський саміт необхідний, але треба виконати паризькі домовленості, лідери також погодилися з необхідністю активізувати роботу політичних радників "нормандської четвірки".

"Сумнівно, що варто зустрічатися главам держав для того, щоб констатувати просування, щоб висловити глибоку стурбованість у зв'язку з ескалацією напруженості на лінії поділу. Стурбованості всі вже неодноразово висловлені, а відсутність просування у виконанні попередніх домовленостей було неодноразово констатовано", - сказав він.

Пєсков підкреслив, що активізація роботи політичних радників потрібна, щоб "створити умови для потенційного саміту".

Також спікер Кремля заявив, що відеоконференція між трьома лідерами нормандської четвірки не була підміною мінського формату. На переговорах обговорювалася не тільки ситуація в Україні, коло тем було значно ширше.

"Коло тем було набагато ширше, ніж Україна. Хоча на Україні теж зупинилися досить докладно", - сказав Пєсков.

Прессекретар президента РФ додав, що Путін заявив Меркель і Макрону про необхідність використовувати весь вплив, "щоб Київ відмовився від потенційних провокацій".

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...