Підсилення для контратак: Словаччина може передати Україні 11 літаків МіГ-29 уже наприкінці серпня

Словаччина готова обговорювати передачу Україні 11 своїх реактивних винищувачів МіГ-29. Поставка літаків може відбутися вже до кінця серпня цього року. Про це повідомляє видання Sky News із посиланням на міністра оборони Словаччини Ярослава Надя, передають Патріоти України.

Ці коментарі було зроблено ним у Братиславі під час спільної пресконференції з міністром оборони Великої Британії Беном Воллесом.

Відповідаючи на запитання Sky News про те, чи розглядатиме Словаччина надання Україні своїх літаків МіГ-29, міністр оборони Словаччини сказав, що з кінця серпня 11 літаків буде знято з експлуатації в ВПС Словаччини, а захист повітряного простору Словаччини з початку вересня візьмуть на себе чеські та польські літаки.

"Одразу після того, як ми їх приземлимо, а чехи й поляки візьмуть на себе контроль за нашим повітрям, ми зможемо обговорити майбутнє МіГ-29", – сказав Надь.

При цьому він наголосив, що його країна не може просто віддати їх без грошей або заміни новими літаками. "Наша країна недостатньо велика, щоб мати можливість в односторонньому порядку подарувати військові літаки, тому союзники повинні запропонувати заміну літаків або готівку", – сказав очільник міноборони Словаччини.

За його словами, кожен МіГ-29 коштує приблизно 35 мільйонів євро. "Ми відкриті до обговорення того, щоб пожертвувати ці МіГ-29 Україні, але, звичайно, це вимагатиме, я б сказав, ширшої дискусії щодо врахування фінансових аспектів та всіх інших аспектів доставки, тому рішення ще не ухвалено", – підсумував міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...