"Підтримайте нас чим можете. У будь-який спосіб. Але не мовчіть": Володимир Зеленський виступив із промовою на "Греммі"

Президент виступив із промовою англійською мовою та розповів про страшну війну, яку Росія розв'язала на території України, передають Патріоти України.

Як повідомляє CNN, у записаному на відео зверненні президент Зеленський закликав глядачів і тих, хто був присутній на церемонії вручення премії "Греммі" у Лас-Вегасі в неділю, усіма можливими засобами підтримати Україну в боротьбі з російським вторгненням та "розповісти нашу історію, розповісти правду про війну" у соціальних мережах та на телебаченні.

"Тиша зруйнованих міст і вбитих людей. Наші діти малювали не падаючі зірки, а ракети, що летять", — сказав Зеленський. "Понад 400 дітей отримали поранення і 153 дитини загинули. І ми ніколи не побачимо, як вони малюють. Війна не дозволяє нам вибирати, хто виживе, а хто залишиться у вічній тиші. Наші музиканти носять бронежилети замість смокінгів, — сказав він. Вони співають для поранених. У шпиталях".

Він додав, що "музика все одно прорветься" і розповів про свою країну, яка захищає свою свободу: "Жити. Любити. Звучати".

Зеленський закликав тих, хто слухає: "Говоріть правду про війну. У своїх соцмережах. На телебаченні. Підтримайте нас чим можете. У будь-який спосіб. Але не мовчіть".

"І тоді настане мир. Усі наші міста руйнує війна", — сказав він. "Чернігів, Харків, Волноваха, Маріуполь та інші. Вони вже легенди. Але я мрію, щоб вони були живі. І вільні. Вільні, як ви на сцені Греммі".

Після звернення Зеленського відбувся виступ Джона Ледженда, до якого приєдналися українські артисти – Міка Ньютон, Люба Якимчук та Сюзанна Іглідан.

Нагадаємо, раніше на церемонії "Оскар" президенту Зеленському не дали виступити з промовою, хоча багато зірок закликали організаторів запросити президента України. Через те, що кіноцеремонія занадто скупо висловила позицію щ

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...