Підтримав у слушну мить: Журналіст розповів, як Порошенко заручився дружбою Ердогана

Туреччина активно підтримує Київ, в тому числі у військовій сфері, завдяки колишньому президенту України Петру Порошенку. Про це в своєму блозі в Telegram написав відомий український журналіст Ігор Соловей з посиланням на інформовані джерела, передають Патріоти України.

За даними Солов'я, зближення сталося в 2016 році під час спроби військового перевороту в Туреччині. Порошенко, будучи тоді президентом України, став одним з перших лідерів, хто подзвонив Ердогану і підтримав його. "Наші спецслужби оперативно доповіли йому про ситуацію", - розповів журналіст.

За його даними, Порошенко, крім іншого, пообіцяв прийняти Ердогана на українській землі в разі, якщо переворот вдасться. "Очевидно, Ердоган це оцінив", - написав Соловей.

Він зазначив, що незабаром після тих подій стався ривок у військово-технічному та політичному співробітництві України і Туреччини. Навіть жорсткий опір Москви не зміг на це вплинути. "Нарешті стартував процес надання (Україн і- ред.) Томосу, який не "злітав" раніше... Особистий фактор зсунув з мертвої точки багато питань", - повідомив журналіст.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...