Підтвердження смерті командувача ЧФ Соколова поки немає, але з ним точно не все гаразд, - ГУР Міноборони

Смерть командувача Чорноморського флоту Росії Віктора Соколова внаслідок удару української крилатої ракети по його штабу поки не підтверджено. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в інтерв'ю Kyiv Post, передають Патріоти України.

За словами Юсова, «досі немає підтвердження ліквідації» адмірала Соколова. Представник розвідки зазначив, що залишається доведеним фактом, що було ліквідовано багато «мідних кашкетів», зокрема й командний склад ЧФ. «Що стосується Соколова, то з ним точно не все гаразд. Якщо і щойно його смерть буде підтверджено, ми обов’язково проінформуємо громадськість», — пояснив він.

25 вересня Сили спецоперацій ЗСУ повідомили, що внаслідок атаки на штаб Чорноморського флоту РФ у Севастополі 22 вересня було ліквідовано 34 офіцери країни-агресора, зокрема Соколова. Ще 105 окупантів було поранено.

Повідомляли, що там проходила нарада командного складу. Наступного дня російські пропагандисти показали відео з «живим» Соколовим, який, як стверджувалося, брав участь у колегії Міноборони РФ.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...