Підвезти підкріплення та пальне вони вже не можуть: Наступні два тижні будуть вирішальними для окупантів у Херсоні

Наступні два тижні можу стати вирішальними у боях проти російських окупантів на Херсонському напрямку. Війська загарбників не можуть не розуміти цього, тому влаштували місцевим мешканцям терор, а також активізували авіаційні сили. Про це розповів радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Особливу увагу звернув політик на те, як важко на захоплених територіях нині працівникам комунальних підприємств та установ. "Вимагають у медиків та педагогів погоджуватися на оплату праці в рублях, погрожуючи звільненням або "розмовами". Для педагогів анонсують на 26-27 серпня семінар у Генічеську, де очікують на приїзд і міністра освіти Росії та ще якихось "гостей", – зазначив" він.

Хлань додав, що росіяни посилюють пропаганду, намагаючись переконати власних заручників, що на них очікує "світле майбутнє" з триколором. Однак обіцянки рашистів ніяк не відповідають їхнім можливостям, тому єдині слухачі брехні у стилі Скабеєвої – колаборанти та зрадники. "Їх Росія кине, як завжди, це робить з усіма. Але партизани продовжують боротьбу і фіксують кожен факт зради. Перейшли на бік ворога - в Україні більше місця не буде", – вказано в повідомленні.

Також Хлань додав, що настрій окупантам затьмарює і руйнування Антонівського мосту. Тепер російські війська зазнають втрат, а відновити запаси озброєння, продовольства та особового складу дуже важко. "Росіяни рахують 200-х та 300-х, тому що по області вміло відпрацьовують ЗСУ та HIMARS. Пошкоджені мости не дають рашистам можливості підвезти підкріплення, пальне, їжу. Понтонні переправи повільні, тому обсяги зовсім не ті, які їм потрібні. Будуть лізти, складати – ми вбивати та руйнувати їх запаси. Поки вони не відчують дефіцит, а це обов'язково станеться. Санкції працюють, зброя наших партнерів приходить, рух опору зростає", - підкреслив Хлань.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...