Підвоху не відчули: Пранкери Лексус і Вован розіграли українських нардепів, видавши себе за команду Навального (відео)

Російські пранкери Лексус (Олексій Столяров) і Вован (Володимир Кузнєцов) розіграли народних депутатів України, влаштувавши з ними відеоконференцію. Вона проводилася від імені голови мережі штабів опозиціонера Олексія Навального, Леоніда Волкова, і юриста фонду Навального Івана Жданова, передають Патріоти України.

Повний запис розіграшу росіяни оприлюднили на своєму YouTube-каналі. Зокрема, до розмови пранкерам вдалося залучити голову партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка, нардепів від цієї ж політсили Святослава Юраша, Вадима Галайчука, Олександра Мережка, Марію Мезенцеву, а також главу Меджлісу кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва та представника Світового конгресу українців Тиміша Мартиненка-Кушлянського (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Предметом награної розмови була доля тимчасово окупованого Криму, коли до влади в Росії прийде Навальний. Першими вимоги озвучили Корнієнко та Джемілєв. Вони заявили, що якщо опозиціонер стане новим лідером РФ, то повинен максимально швидко прибрати окупаційну владу з українського півострова і вивести звідти війська.

Пранкери зі свого боку пообіцяли, що "команда Навального" нібито займеться вирішенням питання реінтеграції Криму до складу української держави.

Після цього в діалог вступив Мережко і запропонував, щоб Навальний зробив "юридично оформлену" заяву з приводу тимчасово окупованої території. Крім того, український політик запитав, що вимагатиме сторона РФ взамін від України після такого кроку.

У відповідь автори розіграшу заявили, що "команда Навального" нібито хоче розмістити свої офіси в Україні, оскільки Фонд боротьби з корупцією в країні-агресорі визнаний екстремістською організацією.

Однак українські нардепи нагадали "представникам Навального" про його скандальні висловлювання з приводу Криму (в одному з інтерв'ю опозиціонер говорив, що "Крим – це не бутерброд з ковбасою, щоб його туди-сюди повертати").

У розпалі дискусії один з росіян запропонував усім разом заспівати гімн України, і його підтримали всі учасники онлайн-конференції. Після цього розмова перейшла до обговорення нібито нової стратегії Навального щодо Криму, яку представив "Волков".

Водночас він влаштував дивний перформанс: очистивши на камеру мандарин від шкірки, сказав, що півострів нібито належить усім.

"Це тільки для кота, це тільки для їжака, а для вовка – шкірка", – сказав пранкер, розділяючи фрукт на дольки. Його слова викликали сміх у нардепа Юраша, а решта українців здивовано спостерігала за процесом. Крім того, Джемілєв засудив пасаж про "спільний Крим".

"Не зрозумів. Що це таке? Наша територія для всіх?" – обурився він. У кінці бесіда співрозмовників стала більше нагадувати конфлікт. Так, "Жданов" почав ображати Корнієнка і обізвав його "боровом у брудній футболці". Зі свого боку "Волков" у нецензурній формі видав, що йому набридло розмовляти через звинувачення з українського боку.

В результаті багато учасників онлайн-конференції вийшли з неї. Юраш примирливим тоном почав пояснювати, що громадяни України своє негативне ставлення до російського президента Володимира Путіна нібито мимоволі переносять на всіх росіян.

Зрештою розіграш закінчився домовленістю про те, що "команда Навального" підготує якусь заяву з приводу окупованого Криму. Але за це вони попросили фінансову підтримку.

"Ми зробимо заяву, ми вам гарантуємо, що буде заява, гарантуємо, що зробимо все можливе, щоб нашу позицію почуло якомога більше людей, зокрема й в Україні. А грошики, грошики у вас є для нашого фонду?" – сказав "Жданов".


Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...