Пєсков вже обурився: Meta перекрила російським пропагандистам "джерела впливу" в Мережі

Компанія Meta, якій належать платформи Facebook, Instagram, WhatsApp і Threads, у понеділок, 16 вересня, заборонила користуватись своїми додатками пропагандистській медіагрупі Russia Today та іншим російським державним ЗМІ по всьому світу. У Компанії заявили, що ці ЗМІ використовували обманні способи для проведення таємних операцій впливу в Інтернеті. Про це пише Reuters, передають Патріоти України.

Блокування акаунтів російських пропагандистських ЗМІ, що зазнала різкої критики з боку Кремля, знаменує собою різке посилення заходів з боку найбільшої у світі соціальної мережі після багатьох років більш обмежених заходів, таких як заборона розміщення реклами на їх сторінках та обмеження охоплення їх публікацій. До блокування акаунтів у RT було понад 7,2 млн підписників на Facebook та понад 1 млн аудиторії в Instagram.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив журналістам у вівторок, що Meta "дискредитує себе цими діями". "Подібні вибіркові дії щодо російських ЗМІ є неприйнятними. Це ускладнює перспективи нормалізації наших відносин із компанією", – додав він.

У 2022 році у РФ визнали Meta "екстремістською" організацією та заблокували Instagram та Facebook на знак протесту проти змін у політиці Meta щодо розпалювання ненависті, покликаних дозволити користувачам виплеснути свій гнів із приводу вторгнення Росії в Україну.

Росія також критикувала попередні спроби Meta обмежити доступ до російських ЗМІ і кілька разів штрафувала компанію за те, що вона не видаляла контент, який російська цензура вважала неприйнятним.

Білий дім відмовився коментувати дії Meta, вжиті після того, як Сполучені Штати висунули звинувачення у відмиванні грошей проти двох співробітників RT. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у п'ятницю, що країни повинні ставитись до діяльності RT так само, як до таємних розвідувальних операцій.

"Напад на Білорусь - це третя світова війна": Лукашенко вирішив пригрозити "ворогам"

вівторок, 17 вересень 2024, 20:14

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив "супротивникам" у разі нападу на його країну. Про це пише Belta, передають Патріоти України. Лукашенко заявив, що "напад на Білорусь – це третя світова". "Хочу попередити наших супротивн...

Пєсков вже обурився: Meta перекрила російським пропагандистам "джерела впливу" в Мережі

вівторок, 17 вересень 2024, 20:02

Компанія Meta, якій належать платформи Facebook, Instagram, WhatsApp і Threads, у понеділок, 16 вересня, заборонила користуватись своїми додатками пропагандистській медіагрупі Russia Today та іншим російським державним ЗМІ по всьому світу. У Компанії з...