Пєсков заявив, що Путін готовий поговорити з Шольцем

Прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путін готовий поговорити з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, але таких пропозицій не надходило, передають Патріоти України.

Як повідомляє російське агентство Интерфакс у відповідь на питання про те, чи надходив з Берліна запит на телефонну розмову з Путіним, Пєсков заявив: «Ні. Жодних пропозицій не було. Ми ж неодноразово заявляли, що Путін залишається відкритим для контактів».

Наміри Шольца поговорити з Путіним — що відомо

1 жовтня видання Zeit із посиланням на джерела в німецькому уряді повідомило, що Олаф Шольц планує поговорити з Путіним телефоном через майже два роки, які минули з їхньої попередньої розмови.

Зазначалося, що Шольц розглядає можливість телефонної розмови напередодні зустрічі G20 у Бразилії в листопаді, однак прохання про розмову поки не надходило.

8 жовтня агентство Reuters повідомляло, посилаючись на неназваного представника німецького уряду, що Шольц готовий до мирних переговорів з Путіним, якщо вони сприятимуть «справедливому миру». Джерело видання не уточнило, що саме має на увазі під терміном «справедливий» мир, проте попередив Росію, щоб вона не сприймала готовність до переговорів як «ознаку слабкості».

Розраховували на ефект несподіванки: Таврійські десантники відбили масовану атаку на Курахівському напрямку, ворог кинув у бій 25 бронемашин з піхотою за підтримки 5 танків (відео)

неділя, 13 жовтень 2024, 23:25

25 бронемашин з піхотою за підтримки 5 танків виїхали на штурм позицій 79-ої окремої десантно-штурмової Таврійської бригади, що тримає оборону на Курахівському напрямку, передають Патріоти України. . Досягнути раптовості окупантам не вдалось — колони ...

Німеччина більше не передаватиме Україні важку військову техніку. Стратегічного контрнаступу ЗСУ не буде, - BILD

неділя, 13 жовтень 2024, 22:40

Німеччина не збирається більше передавати Україні велику військову техніку, крім уже заявленої. Таким чином, після відправки 18 танків Leopard 2 подальших поставок не буде, хоча у Бундесверу в наявності близько 300 таких танків. Те саме стосується й ін...