Пік наступу РФ буде після 20 лютого: Путін кидає до кордону ще 100 тис. військових, - експерт

Угруповання російських військ в Україні може зрости до 400 тисяч окупантів до кінця лютого цього року. Країна-агресорка зараз перекидає до українського кордону ще близько 100 тисяч солдатів,, передають Патріоти України.

При цьому половину загальної кількості загарбників окупанти можуть сконцентрувати на Донбасі, зробивши його основним плацдармом для нового масштабного наступу. Таку думку висловив військовий експерт Роман Світан у коментарі РБК-Україна.

"Зараз ще близько 100 тисяч перекидають ближче до кордону, а далі вони своїм ходом підходять до лінії фронту. Тиск йтиме по наростальній, і пік очікується після 20 лютого, у третій декаді місяця. Вони й так заходять щодня по 3 тисячі. Усього угруповання супротивника збільшиться до 400 тисяч", – зазначає експерт.

Ці 400 тисяч окупантів не атакуватимуть на одному напрямку, зазначає Світан. Російське військове командування розкидає їх по усій лінії фронту від Кінбурнської коси до Куп'янська.

Проте половина із загальної кількості, найімовірніше, залишиться саме на Донецькому напрямку, де намагатиметься тиснути на українські війська, вважає експерт.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...