Пілот встиг катапультуватися: У Бєлгородській області Росії впав літак окупантів (відео)

У Корочанському районі Бєлгородської області Росії впав літак окупантів Су-25. Пілот встиг катапультуватись. Про це повідомили місцеві Telegram-канали, вони зазначають, що за попередньою інформацією, літак упав близько восьмої ранку в районі села Нова Слобідка, передають Патріоти України.

Офіційна інформація

Пізніше з'явилась офіційна інформація від російських військових, але варто зазначити, що вона майже ніколи не відповідає дійсності. В брехні вони часто перевершують своїх земляків-пропагандистів. "У Бєлгородській області сьогодні під час планового навчально-тренувального польоту зазнав аварії літак Су-25", – повідомили в пресслужба Західного військового округу.

Там також зазначили, що льотчик катапультувався, його евакуювали на аеродром базування, життю пілота нічого не загрожує. Літак упав у безлюдному місці, руйнувань на землі немає. Російські військові додали, що за попередньою інформацією причиною падіння літака могла стати технічна несправність. На місці працюють експерти.

Скільки авіації втратила Росія під час війни проти України

Російські загарбники мають перевагу в небі – в них більше літаків та вертольотів, через це Україна потребує вдосконалення системи протиповітряної оборони, допомоги у цьому неодноразово просило керівництво країни західних партнерів.

Але навіть без потужних засобів ППО українські захисники завдають російській авіації нищівних втрат. За даними Генерального штабу ЗСУ, станом на ранок 17 червня Росія втратила 180 гелікоптерів. Також російська армія не дорахувалася 215 літаків. Через це російські загарбники вже приблизно 2 місяці не залітають на територію України.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...