"Пілотів зараз набирають по оголошенню": Боєць ЗСУ пояснив, чому кадрові військові РФ відмовляються літати бомбити Україну (відео)

Росія набирає людей по оголошенню для участі у війні проти України, зокрема, для керування літаками. Кадрові військові бояться літати в Україну через ризик потрапити у полон та засвітитися в геноциді, що потім закриє їм шлях до світу цивільної авіації. Про це заявив військовий Збройних сил України Євген Карась, передають Патріоти України.

"Ви правильно підмітили: чому літають не кадрові військові, а набрані по оголошенню? Тому що кадрових вибуло дуже багато, по-перше. По-друге, бояться. По-третє, як ми бачимо, це бомжевійсько є анонімним. Вони всі в масках, закутані, всюди приховують обличчя, морди ретушують. Багато кадрових бояться літати над Україною. Якщо потрапиш у полон або буде відомо про твої польоти, ти після війни не зможеш влаштуватися в цивільну авіацію. А для російських пілотів це жах. Служба в армії важка і неприбуткова, всі мріють потім вийти на роботу цивільними пілотами. Це потім не світить, якщо ти заствітишся в операціях по геноциду і знищенню з літаків мирного населення. Тому вони й набирають бомжів", - пояснив Карась.

За словами військового, у війні проти України беруть участь не якісь найманці ПВК, а люди, яких набирають по оголошенню. "Правильніше буде сказати, що це не якісь там найманці Вагнера, чи якісь там інші приватні військові компанії, які не приватні, а просто ГРУшні, це просто помийки. Напряму платиш кеш, набираєш цих бомжиків воєнних. Вони летять, причорноземлюються і в статистиці не фігурують, і "потєрь нєт". Тобто їх набирають вже реально по оголошенню. Це ж насправді є: у них по росії зараз клеять оголошення про набір на військову службу або розміщують в телеграм-канальчиках цих російських", - наголосив Карась.

Головною умовою для потрапляння в лави армії рф є відсутність гепатиту В та фізформа "не мішок". "Свинособачок набирають, обіцяють великі кошти. Головне, щоб у тебе не було гепатиту В, а так всіх забираємо. Це ж крилатий вислів реального російського набору. Це полалося в березні, коли була перша заява цих "вагнерівців". Ми тоді ще сміялися, як їх спамили наші диванні війська. В них була заява, що "если физформа не мешок, ты нам подходишь". Не мішок з картоплею. Ну, а з мішка з картоплею, ми їх уже на мішок із землею перетворюємо", - продовжив військовий ЗСУ.

Користуючись кризою, росіянам обіцяють великі кошти. Щоправда, зараз є великі проблеми з виплатами кадровим військовим, що вже казати про набраних у лави ПВК. "Так, ці пілоти, танкісти, артилеристи – їх набирають за оголошенням, офіціантів. Їм просто обіцяють великі кошти, користуючись тим, що є санкції, важка економічна ситуація в росії. Вона в них завжди була, що там і без санкцій, і без війни проблеми, я так розумію, з туалетним папером, унітазами й побутовою технікою. Набирають оцих персонажів на швидку службу, і вона у них швидко й закінчується. В принципі, умови дотримано. Гроші, правда, їм не заплатять. По радіоперехватах ми знаємо, що дуже велика проблема з виплатою росіянам зароблених коштів. Тому, я думаю, загиблим у них так само йдуть затримки. Про це, правда не чув, але якщо навіть зарплату обіцяну не платять кадровим військовим, то що вже казати про ці ПВК. Це в них вже класична історія, що обіцяли одне, заплатили друге, а потім ще потрібно дати десятину командиру", - резюмував Карась.

Джерело: Апостроф

"Звісно, не все оголошується публічно": Глава МЗС Латвії натякнула, що Україна має право бити західною зброєю по території Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:30

Україна має повне право завдавати ударів по території держави-агресорки - Росії. При цьому деякі з західних партнерів не проти того, аби робили українські воїни це за допомогою західних озброєнь. Окремі країни Заходу вже надали відповідні дозволи украї...