"Пілум" підкорює небо: В Україні випробували новий бойовий дрон-камікадзе (відео)

В Україні провели випробування ударного дрона-камікадзе “Пілум”, розробленого компанією A.Drones, повідомляють Патріоти України з посиланням на Крила. Відео перших випробувань компанія виклала у Мережу.

Дрон може бути сконструйований у двох варіантах — з двигуном (здатний нести бойовий снаряд масою у 2 кг), або у варіанті планує бомби (5 кг).

«Пілум — телекерований літак-снаряд (дрон-камікадзе) з масою бойової частини 2 кг у варіанті з силовою установкою і 5 кг у варіанті бомби, що планує. Може управлятися оператором, або наводитися на ціль за відомими координатами. Особливістю апарату є модульне компонування, яке дозволяє з мінімальними конструктивними змінами використовувати апарат у варіантах наземного (з контейнера) і повітряного старту (з дрона-носія). В якості носія передбачається використовувати дрон «Велика Химера», – наголошується на сайті проєкту.

«Пілум» працює в одному мережевому середовищі за одними й тими ж стандартам і протоколам з іншими дронами, що дає можливість використовувати літак-носій в якості ретранслятора сигналів для наведення літака-снаряда на значній відстані від наземної станції.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...