"Піндоси" та "бандерівці": 70% росіян вважають США головним ворогом Росії, на другому місці - Україна

Загалом 82% респондентів вважають, що у Росії є вороги.

70% росіян вважають США головним ворогом Росії. Про це йдеться в опитуванні «Левада-Центру», повідомляє «Настоящее время». Аналогічні результати показувало опитування центру у листопаді 2018 року, передають Патріоти України.

Соціологи зазначають, що на другому місці у списку ворогів знаходиться Україна з 14%, тоді як у 2018 році Україну вважали ворогом 34% опитаних. «Третє місце посіла Велика Британія з 10%, у 2018 році цю країну ворогом вважали 14% росіян. По 7% голосів отримали Євросоюз та Польща», – йдеться у повідомленні.

За даними центру, загалом 82% респондентів вважають, що у Росії є вороги. Соціологи наголошують, що питання про конкретних ворогів ставили тільки тим, хто позитивно відповів на це питання. «Респонденти самі називали ворогів, без картки зі списком відповідей, і могли назвати більше одного», – зазначає «Левада-Центр».

Як з’ясували соціологи у лютому цього року, майже 80% росіян впевнені, що Росію і Захід повинні пов’язувати партнерство і дружба, і всього 3% бачать у ньому ворога. Розділивши Захід на Америку і Євросоюз, соціологи дізналися: росіяни ставляться до ЄС краще, ніж до США. Так, про хороше і дуже добре ставлення до Євросоюзу заявили 49% опитаних, до США – 42%.

Про негативне ставлення до ЄС повідомили 37% респондентів, до Сполучених Штатів – 46% учасників опитування. Також дослідження з’ясувало – більшість росіян (52%) вважають, що є всі підстави побоюватися західних країн, що входять до складу НАТО. У той же час 35% опитаних вважають, що Заходу самому слід побоюватися Росії. Про те, що учасників альянсу боятися не треба, заявили 44% відсотки респондентів, а про те, що не треба побоюватися Росії – 61% учасників опитування.

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...