Піонтковський поділився прогнозом, чи вплине можлива відставка Джонсона на допомогу Україні

У Великій Британії консерватори голосуватимуть за вотум недовіри прем'єр-міністру Борису Джонсону. Однак навіть якщо політик піде у відставку, підтримка України з боку британської сторони залишиться незмінною. Про це розповів публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

За його словами, український народ, проти якого Росія розв'язала повномасштабну війну, підтримує більшість британців. "Навіть якщо консерватори сьогодні (6 червня – ред.) виберуть іншого лідера замість Бориса Джонсона, нічого не зміниться. Уся Велика Британія підтримує Україну, переживає свою історичну молодість", – зазначив публіцист.

За словами Піонтковського, зараз Велика Британія є однією з лідерок у світі серед держав, які підтримують українців. "Для них Україна 2022 року, яка бореться сам на сам з Володимиром Путіним – це Велика Британія 1940 року, яка також сам на сам боролася з Гітлером", – додав публіцист.

Що відомо про можливу відставку Джонсона

Депутати Консервативної партії вже почали таємне голосування, яке визначить, чи залишиться Борис Джонсон прем'єр-міністром Великої Британії. Щоб зберегти посаду, політик має здобути підтримку щонайменш 180 консерваторів, якщо проголосують усі.

Голосування відбувається в одній з кімнат комітетів. Результати будуть відомі через годину після завершення голосування – приблизно о 23:00 за київським часом.

Джерело: 24 канал

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...