"Пішли не лише хлопці": У Гвардію наступу записалося кілька сотень дівчат

До Гвардії наступу подано вже 10 500 заявок лише через сайт, серед добровольців є й дівчата. Середній вік кандидатів становить 33 роки. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Він наголосив, що через сайт подано близько 10 500 заявок, через Центр надання адміністративних послуг – 6500. Ще близько 3500 дзвінків надійшло на гарячу лінію. За словами Клименка, «вона справді гаряча, телефон не замовкає».

«Ми задоволені, що не лише хлопці пішли. Середній вік кандидатів на вступ до цих бригад на сьогодні становить 33 роки. Найстаршому 69 років був у нас один такий кандидат. Звісно, ми не можемо його взяти, але є й такі приклади», - сказав глава МВС.

Серед добровольців є молоді хлопці 18, 20, 22 роки, а ще зареєструвалися 600 дівчат. За словами Клименка, дівчата зможуть працювати у різних підрозділах штурмових бригад, зокрема медичних, логістичних та розвідувальних.

Міністр зазначив, що 60% добровольців подали заявки до підрозділів Нацгвардії. При цьому найпопулярніші бригади на даний момент — Лють (Нацполіція) та Сталевий кордон (Держприкордонна служба).

Він наголосив, що у МВС намагаються скоротити час проходження військово-лікарської комісії до двох діб. Далі кандидати проходять фізичні та психологічні випробування.

Коментуючи вікові обмеження, Клименко сказав, що максимальний вік – близько 55 років. Однак це залежить від того, хто вступає до штурмової бригади. Особа повинна пробути на контракті три роки, тому якщо контракт ще не підписаний, то максимальний вік добровольця може бути 52 роки.

Про формування штурмових бригад Гвардія наступу глава МВС Ігор Клименко повідомив 2 лютого. Насамперед їхня мета — звільнити українські території та вийти на міжнародно визнані кордони України. Основу складуть чинні та колишні поліцейські, правоохоронці та нацгвардійці. Навчання бійців бригад триватиме кілька місяців. Спочатку буде індивідуальним, потім у складі підрозділу.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...