Пішли працювати на ворога добровільно: Двоє "дільничих" окупантів стали підозрюваними на Харківщині

Двом жителям Харківського району, які працювали в незаконному правоохоронному органі, повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Відповідну інформацію опублікував відділ комунікації поліції Харківської області, передають Патріоти України.

Поліцейські встановили, що 40-річний мешканець села Липці співпрацював із представниками окупаційних військ та добровільно зайняв посаду "тимчасово виконуючого обов’язки дільничного інспектора поліції" на тимчасово окупованій території. Він обіймав цю посаду в "органі міліції Козачої Лопані" з червня по вересень.

Також добровільно погодився працювати у псевдоправоохоронному органі на аналогічній посаді — "т.в.о дільничного інспектора" 25-річний чоловік з села Стрілеча. За даними поліції, зловмисники здійснювали владні повноваження та виконання функціональних обов’язків на території села Стрілеча.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за даним фактом за ч. 7. ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Чоловікам повідомили про підозру.

Сі Цзіньпін танцює на краю прірви: Китай збільшив експорт до РФ сировини для виробництва боєприпасів - ЗМІ

п’ятниця, 17 травень 2024, 2:35

У Пекіні лише кілька місяців, щоб довести Заходу лояльність справі миру і заморозити поставки Москві засобів, що дають змогу підтримувати війну. Китай різко збільшив експорт до Росії нітроцелюлози, яку можна використовувати для виробництва боєприпасів....

Наступальна операція в лісі - надскладна бойова робота: Азов показав процес захоплення російських позицій у Серебрянському лісі на Луганщині (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:45

Воїни бригади "Азов" показали відео штурму російських позицій у Серебрянському лісництві. . "Це відео про справжні бої у лісах Кремінної. Документальні кадри усіх етапів роботи штурмових груп: від стройового огляду і приготувань, артпідготовки і почат...