Пішли в НГУ слідом за матір'ю: Двоє братів з Волині захищають Україну зі зброєю в руках

Двоє мешканців Волині - брати Дмитро та Михайло Матвіюк на службу до Національної гвардії України пішли слідом за своєю матір'ю Марією, передають Патріоти України.

Сім'я несе службу в одному підрозділі, повідомляє Суспільне. При цьому мати бійців Марія вже більше трьох років служить кухарем у військовій частині, а двоє її синів на до служби були тренерами кіокушинкай карате і встигли заснувати спортивний клуб для дітей.

"Я знав, що піду, якщо не за контрактом, то добровольцем", – говорить про своє рішення приєднатися до НГУ 24-річний Дмитро.

У свою чергу 20-річний Михайло, який несе службу на іншій позиції, розповідає, що з братом вони багато спілкуються. При цьому братися свою матір називають "Ростиславівною". Зізнаються, що бігають до неї часто. Однак мама їх серед інших військовослужбовців ніяк не виділяє, каже, що всі тут повинні бути на рівних умовах.

"Вони чоловіки, в першу чергу. І вони сказали: "Мама в частині, і ми повинні теж захищати свою країну. Мені серце як матері щемить, але я розумію, що йде війна", – розповіла Матвіюк.
Додамо, що чоловік і батько сімейства залишився вдома, на господарстві, але і Марія, і брати по ньому сумують і чекають його телефонних дзвінків.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Велика "пожежа": Експерт назвав основний шлях до початку Третьої світової війни і пояснив, до чого тут Трамп

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:57

Потенційний конфлікт між Іраном та Ізраїлем може перерости у "велику воєнну пожежу" на Близькому Сході з глобальними наслідками, але це не буде Третьою світовою, каже Луїджі Скаццієрі, передають Патріоти України. Основним шляхом до початку Третьої сві...