Пішов на 700-метрову глибину і з кінцями: Біля берегів Балі пропав індонезійський підводний човен з півсотнею моряків

Зв'язок з KRI Nanggala-402 обірвався вранці 21 квітня під час навчань

В Індонезії біля берегів острова Балі пропала субмарина KRI Nanggala-402 з 53 членами екіпажу на борту. Влада оголосила про початок рятувальної операції, зазначають Патріоти України.

Субмарина проводила навчальні маневри в водах на північ від Балі, але в середу вранці не вийшла на зв'язок. Як повідомляють індонезійська влада, підводний човен повинен був взяти участь в запусках торпед, але зник після того, як отримав дозвіл відійти на більш глибоководну ділянку.
Вертоліт, який бере участь в пошуках, знайшов в море масляну пляму в місці, де, як передбачається, човен пішов на глибину.
До пошукової операції залучені військові кораблі. Влада Індонезії звернулися за допомогою до сусідів - Австралії, Сінгапуру та Індії. За даними міністерства оборони країни, ці держави готові сприяти.
"Наш флот займається пошуками. Ми знаємо квадрат, але там досить глибоко", - сказав адмірал Юліус Віджоджоно в коментарі агентству Франс прес.
Субмарина KRI Nanggala-402 німецького виробництва - одна з п'яти, що стоять на озброєнні військово-морського флоту Індонезії.
Побудована в кінці 1970-х років, а з 2010 по 2012 рік проходив ремонт в Південній Кореї, повідомляє Рейтер. Однак поки невідомо, чи пов'язано зникнення субмарини з її технічним станом.
Представник індонезійського командування заявив, що це перший подібний інцидент для країни.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...