Пішов на фронт, незважаючи на протести дружини: На кордоні з Росією вбили борця з Кременчука, який воював за Україну

Захищаючи Україну від російських окупантів, загинув борець-електромеханік із Кременчука Віталій Личманенко. Трагедія сталася 16 січня у Харківській області поблизу села Комісарове Куп'янського району передають Патріоти України.

Віталій народився 23 лютого 1977 року в Кременчуці, займався греко-римською боротьбою, був кандидатом у майстри спорту. Проте професійним спортсменом не став. Натомість отримав професію електромеханіка засобів автоматики та приладів технологічного обладнання. Його запам'ятали як дуже світлу людину та одного з найталановитіших випускників училища.

"Добре вчився і був дуже відповідальний. Віталія дуже поважали в колективі. Наш лідер, заводила. За ті чотири роки, що ми разом навчалися, а я потім ще з ним спілкувався, у пам'яті залишилися лише найкращі спогади", – розповіли друзі Личманенка "Кременчуцьким новинам".

Також Віталій був капітаном місцевої команди КВК. Любив пожартувати та посміятися. Однак після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 було вже не до жартів. 7 березня борець вирушив на військову службу.

"Його знало багато кременчужан, адже він встановлював котли. 23 лютого минулого року, коли я вітала його з днем народження, говорив, що ще на роботі. Встановлював котел. Останній котел. 24 лютого почалася війна, і Віталій пішов добровольцем", – розповіла kg.ua знайома загиблого солдата.

Дружина була проти, щоб Віталій йшов на війну, проте він не ховався і не намагався відкрутитися від служби. Зі словами "я йду, щоб ти тут спокійно жила!" Личманенко вирушив до військкомату.

У ЗСУ 45-річний Віталій усі ці місяці служив гранатометником піхотного батальйону. Останнім часом разом із побратимами базувався у Харківській області. Загинув 16 січня під час бойового завдання поблизу села Комісарове, що за 6 км від кордону з Росією.

Вдома у героя залишилися батьки, дружина та дочка Марія, яка прощалася з батьком у його військовій формі. Поховали Віталія Личманенка у Кременчуці – на Алеї Героїв Свіштівського цвинтаря поряд з іншими захисниками України.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...