Після бунту Пригожина російські генерали зникли з поля зору - деталі від розвідки Британії

Заколот найманців ПВК "Вагнера" під керівництвом їхнього ватажка Євгена Пригожина загострив розбіжності серед російських силовиків. Ймовірно, високопоставлені генерали можуть бути заарештовані. Вони тривалий час не з'являються на публіці. Про це йдеться у звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України.

Зазначається, що головнокомандувач Повітряно-космічними силами РФ, генерал Сергій Суровкін та заступник командувача російських військ в Україні не з'являвся на публіці після заколоту "вагнерівців" 23-24 червня. Крім того, заступник міністра оборони генерал-полковник Юнус-Бек Євкуров також був відсутній у виступі керівництва Міноборони 3 липня.

За даними британської розвідки, повідомлення про арешт Суровкіна не можуть бути підтверджені. Втім, ймовірно, Москва буде з підозрою ставитися до його давнього зв'язку з "Вагнером", починаючи зі служби в Сирії від 2017-го. А Євкуров був зафільмований на плівку під час розмови з Пригожиним під час захоплення групою Ростова-на-Дону.

"Хоча Суровікін широко відомий на Заході своєю жорстокою репутацією, він є одним з найбільш шанованих старших офіцерів у російській армії і будь-яка офіційна санкція проти нього, ймовірно, викличе розбіжності. Підозра, яка потенційно може впасти на високопоставлених офіцерів, підкреслює, як бунт посилив розбіжності, що існують, у російському співтоваристві національної безпеки", - зазначають у Міноборони Британії.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...