Після деокупації ховалася по підвалах: На Харківщині спіймали поліцейську-зрадницю (фото)

Колишнього дільничного офіцера поліції затримали 4 листопада. Поліцейську у червні звільнили зі служби за невихід з окупації. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області, передають Патріоти України.

"Відомо, що жінка добровільно передала видану їй табельну вогнепальну зброю російським військовим та працювала на посаді "и.о. страшего участкового інспектора". Після деокупації колишня поліцейська переховувалась у підвальних приміщеннях у селищі Дворічна", — розповіли поліцейські.

У Харківській обласній прокуратурі поінформували, що експоліціянтка особисто приймала та відпрацьовувала заяви і повідомлення про події. Щомісячно жінка отримувала заробітну плату в розмірі 50 000 російських рублів. Наприкінці липня колаборантці навіть видали посвідчення, підписане "главой военно-гражданской администрации", тривалістю на один рік.

Зловмисницю затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території). Відповідно до санкції статті, колаборантці загрожує позбавлення волі від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.


Запеклі бої тривають: Сили оборони вибивають росіян із "сірої зони" на Харківщині

субота, 11 травень 2024, 12:26

На півночі Харківщини утворилася так звана "сіра зона". За словами очільника Ради резервістів Сухопутних військ Івана Тимочка, після відступу противника восени 2022 року, ЗС РФ не зупинилися ідеально по лінії кордону, пише "Еспресо". "Станом на сьогод...

"Ворогу треба, щоб була паніка": Черник оцінив, чи можуть окупанти прорвати лінії оборони на Харківщині

субота, 11 травень 2024, 11:59

Аби загроза окупації Харкова була реальною, росіянам треба було би накопичити не менше 100 тисяч особового складу та принаймні 1,5 тисячі танків. Таких ресурсів на тлі активізації на півночі Харківщини ворог не має й близько. Однак однією з головних ці...