"Після допиту чоловік повернувся повністю синім": Полонені херсонської катівні розповіли ВВС про звірства і тортури окупантів

49-річну мешканку звільненого Херсона Анжелу під час окупації міста насильно вивели з її будинку озброєні росіяни та відправили в полон. 31 день жінка перебувала разом із чотирма іншими херсонками в маленькій кімнаті, яку окупанти називали "камерою тортур", передають Патріоти України.

І ця назва цілком виправдана. Як розповіла пізніше Анжела виданню ВВС, вона із сусідками щодня зазнавала психологічних, а іноді й фізичних тортур."На третьому поверсі били чоловіків. Коли людину катують струмом, ви це чуєте. Це якийсь дивний звук. Чоловіки кричали від болю", – ділиться жахами полону жінка.

Анжела розповідає, як на власні очі бачила тіла людей, загорнуті в поліетиленові мішки, після "допитів із пристрастю". У камері, де жінки були замкнені практично 24 години на добу, яскраве електричне світло горіло всю ніч – після виходу на волю вони не можуть спати в темряві.

Правоохоронці показали журналістам, як виглядають деякі "камери тортур". Кімнатки в 3-4 кв.м усіяні сміттям, мисками для тварин, в одній із них валяється порваний російський прапор.

"Я жив у камері з 15-ма чоловіками. Нас змушували вчити гімн Росії, били. Одного разу один хлопець повернувся з чорним язиком. Він був настільки розпухлим, що не вміщався в роті. Ще одного мого сусіда побили так, що він був синім з голови до ніг – одна суцільна гематома. Піднятися на ноги він зміг лише за вісім днів", – розповів чоловік Анжели Олександр, який теж був полонений.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...