Після гучного "ляпаса" від Києва: Путін почав готуватися до вторгнення в Україну ще в лютому 2021 року, - росЗМІ

Російський диктатор Володимир Путін ухвалив остаточне рішення про вторгнення в Україну в лютому-березні 2021 року. Мотивами стали особиста образа та жага помсти, а "останньою краплею" - закриття медіаактивів його кума Віктора Медведчука. Про це з посиланням на власні джерела повідомило російське видання "Верстка", передають Патріоти України.

Зазначається, що перші навчання військ РФ біля кордонів України пройшли вже через місяць, а за три місяці до повномасштабного вторгнення чиновники та силовики обговорювали, як ділитимуть Україну між великими корпораціями.

Ще після приходу до влади в Україні Володимира Зеленського у Кремлі сподівалися переграти недосвідченого політика, але той виявився "непростим переговорником". Через це, за словами співробітника передвиборчого штабу Зеленського, "Путін, який спустився з гори, щоб прийняти капітуляцію України, за фактом опинився в ролі покинутої нареченої". У підсумку кремлівський лідер зачаїв образу та вирішив помститися.

За словами співрозмовників розслідувачів, на рішення Путіна вплинув і сам Медведчук, який вводив диктатора в оману, розповідаючи про проросійські настрої в Україні. В результаті президент РФ серйозно розраховував на підтримку населення по всій Україні, про яку йому розповідав довірений кум.

Вирішальну роль, за даними видання, в ухваленні президентом рішення про "спецоперацію" відіграла ще одна людина – олігарх Юрій Ковальчук, який єдиний не виходив із резиденції Путіна, щоб не проходити карантин.

"Путін у цей момент був обмежений у спілкуванні з адекватними людьми. Він намагався не зустрічатися ні з ким, а якщо зустрічався, за 14 днів карантину люди настільки звіріли, що нормальна розмова не складалася. До того ж зустріч на відстані 15 метрів не передбачає довірчого спілкування", – розповіли джерела.

Тому Ковальчук, який ніколи не приховував своїх антизахідних настроїв, зміг переконати Путіна, що Європа розділена протиріччями, і зараз найкращий час для швидкої операції.

З липня 2021 року ФСБ РФ почала готуватися до окупації України. Співробітників навіть поділили по областях нашої країни, окремі люди займалися питаннями, пов'язаними з українським парламентом, окремі – критичною інфраструктурою. Внаслідок простих підрахунків розслідувачі дійшли висновку, що довгої війни росіяни не планували.

"Постраждали 13 людей": У міноборони РФ заявили про обстріл Білгородщини

неділя, 19 травень 2024, 20:54

Російське міністерство оборони заявило про нібито знищення 4 повітряних засобів над Білгородською областю. Водночас відомо про буцімто 13 постраждалих. Про це повідомляє міноборони РФ, передають Патріоти України. "Близько 19:00 мск припинено чергову сп...

"Жоден не покараний ні при Залужному, ні при Сирському": Нардепка Безугла назвала деяких генералів "злочинцями"

неділя, 19 травень 2024, 20:40

Народна депутатка Мар'яна Безугла після повернення з фронту назвала деяких генералів "злочинцями" та звинуватила їх у наступі РФ на Харківщині та провалі оборони на Покровському напрямку. Про це нардепка написала у Facebook, передають Патріоти України....