Після інцидентів із російськими дронами в Румунії США перекинуть туди додаткову бойову авіацію

США стурбовані ситуацією з безпекою у Чорноморському регіоні, заявила вона на зустрічі з міністром оборони Румунії Ангелом Тілвером. За її словами, американська сторона зберігає повну відданість зміцненню потенціалу Румунії й НАТО "для захисту та стримування будь-якої агресії проти спільної території союзників на східному фланзі", передають Патріоти України.

"Амбасадорка Кавалек висловила бажання Сполучених Штатів і далі надавати допомогу Румунії з метою ефективнішого захисту національної території, зокрема найближчим часом скерувати до Румунії кілька бойових літаків ВПС США для посилення місій НАТО з охорони повітряного простору", – ідеться в повідомленні румунського міноборони.

Тілвар, зі свого боку, заявив, що Бухарест вжив додаткових заходів безпеки у прикордонній зоні, посиливши моніторинг і захист повітряного простору.

"Як заявив у четвер генеральний секретар НАТО, Альянс значно наростив свою присутність у Чорноморському регіоні. Для нас безпека наших громадян має першорядне значення, особливо тих, хто живе в районах, де РФ вчинила жорстокі напади на українські цивільні порти", – додав він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...