Після Лисичанська Росія перейде до захоплення нових цілей, розвідка Британії дала прогноз

Міноборони Великої Британії представило нові розвіддані з війни в Україні. У звіті стверджується, що бої активізувалися в Луганській області та навколо регіону. За останній тиждень російські війська досягли значного прогресу, через що українським військам довелося відійти від Лисичанська та зайняти підготовлені укріплені позиції. Про це повідомляють у Twitter британського МО, передають Патріоти України.

Військові аналітики згадали і про заяву російської влади, яка прозвітувала про оточення Лисичанська та повний контроль над містом. "Лисичанськ залишався єдиним великим містом у Луганській області, підконтрольним ЗСУ. Тепер основний фокус уваги військового командування РФ майже напевно зміститься на Донецьку область, значну частину якої контролює Україна", — наголошується в повідомленні. За оцінками британського МО, на Донбасі росіяни ведуть війну на виснаження, і малоймовірно, що найближчими тижнями настане перелом. Такої думки щодо подальших кроків ЗС РФ дотримуються аналітики з Інституту з вивчення війни.

Росіяни продовжують руйнувати сільськогосподарський сектор України

Сільське господарство України продовжує страждати через російське вторгнення. Війна суттєво порушила ланцюжки постачання насіння та добрив, які використовують українські фермери. Блокада одеських портів обмежує експорт зернових. За оцінками, обсяг експорту цього року навряд чи перевищить 35% обсягу 2021 року.

"Після відходу з острова Зміїного, російське керівництво зробило хибну заяву про те, що тепер "м'яч на боці України" щодо експорту зернових. Насправді саме втручання РФ у сільськогосподарський сектор України продовжує посилювати глобальну продовольчу кризу", — йдеться у публікації.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...