​Після масових розстрілів протестувальників влада Казахстану оголосила загальнонаціональну жалобу

Число загиблих у протестах в Казахстані досі не відомо, влада та опозиційні ЗМІ називають різні цифри. Президент Токаєв віддав розпорядження силовикам відкривати вогонь на враження без попередження

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв оголосив у країні 10 січня 2022 року загальнонаціональну жалобу за загиблими внаслідок «масових заворушень». Указ про жалобу у Казахстані буде опубліковано на сайті президента, повідомляє речник лідера країни Берік Уалі, зазначають Патріоти України.

«У зв'язку з численними людськими жертвами внаслідок трагічних подій у низці регіонів країни президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прийняв рішення оголосити 10 січня 2022 року днем загальнонаціональної жалоби», – написав він у Facebook.

Число загиблих у протестах в Казахстані досі не відомо, влада та опозиційні ЗМІ називають різні цифри. МВС заявляє про десятки загиблих правоохоронців, а різні медіа пишуть про багато жертв серед активістів.

Напередодні у Казахстані порахували затриманих. МВС країни повідомляє, що під час протестів у Казахстані до органів поліції доставлено понад 4200 осіб.

Нагадаємо, напередодні президент Казахстану заявив про 20 000 «терористів».

5 січня у великих містах Казахстану почала активна фаза протестів. Тисячі казахів штурмували резиденцію президента в Алмати, а у столиці оголосили надзвичайний стан. Згодом протестувальники все ж захопили резиденцію президента Казахстану в Алмати.

6-7 січня активна фаза протестів тривала, у Алмати силовики провели масштабну «зачистку».

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...