Після масових вбивств українців прийшло просвітління? "Я не мав рації, як і інші": Німецький президент визнав, що "Північний потік-2" був помилкою

Прихильність до російського газопроводу "Північний потік-2" була помилкою, заявив президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Він шкодує про колишню підтримку країни-терориста, передають Патріоти України.

"Моя прихильність до "Північного потоку-2" була явною помилкою. Ми чіплялися за мости, в які Росія більше не вірила і про які нас попереджали наші партнери", – цитує Штайнмаєра Welt.

Він додав, що Німеччина "зазнала невдачі з підходом інтеграції Росії до загальної архітектури безпеки". В останні кілька днів Штайнмаєра критикували за те, що він не прокоментував власних помилкових міркувань, особливо під час свого перебування на посаді глави МЗС ФРН. Тепер він заявив, що відповідальність за війну лежить на очільнику Кремля Володимирові Путіні.

"Ми не повинні накликати це на себе. Але це не означає, що нам не потрібно переглядати деякі речі, в яких ми припустилися помилок. Я не мав рації, як і інші", – сказав німецький президент.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник у неділю, 3 квітня, звинуватив Штайнмаєра у надто близькому контакті з Росією. Сьогодні він заявив, що слова німецького президента "були важливими". "Не для нас. Але для німців і самого президента. Визнання помилок – перший крок до того, щоб не повторювати подібних помилок", – сказав Мельник.

Що таке "Північний потік-2"?

Це скандальний газопровід із Росії до Німеччини. Був добудований у вересні 2021 року. Засновником компанії-оператора проєкту Nord Stream 2 AG є концерн "Газпром".

Довжина "Путінської труби" (так часто називають цей газопровід у ЗМІ) за двома нитками становить 2468 км. Сам по собі "Північний потік-2" був розширенням "Північного потоку". Вартість проєкту – приблизно 9,5 млрд євро. Половину цієї суми фінансують компанії з Європи – Engie, OMV, Shell, Uniper і Wintershall Dea, ще половину – "Газпром". Проєкт уже заморожений.

"Скоріш за все, це буде в районі...": Екскомандир полку "Азов" оцінив підготовку росіян до нового наступу

понеділок, 6 травень 2024, 14:30

Російські війська готуються до нових наступальних дій. Зокрема, окупанти перекидають сили до Луганської і Донецької областей. Про це розповів заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін в ефірі проєкту "Н...

"Егоїстичний, зарозумілий і стратегічно необґрунтований крок": Брайза "розніс" позицію Білого дому щодо ударів по російських НПЗ

понеділок, 6 травень 2024, 13:59

Колишній радник держсекретаря США Метью Брайза висловив різку критику на адресу Білого дому через їхнє прохання до України утриматися від ударів по нафтопереробних заводах на території Росії Про це він розповів у інтерв’ю для програми "Студія Захід" на...