Після початку наступу на Авдіївку втрати Росії у техніці стали вп'ятеро перевищувати українські, - ЗМІ

У Росії заговорили про "аномально великі" втрати ЗС РФ у військовій техніці після початку активних штурмів міста Авдіївка Донецької області. За шість днів інтенсивних боїв у цьому районі окупаційні війська втратили щонайменше 118 одиниць техніки проти 25 у Сил оборони України - співвідношення російських втрат до українських зросло до 5 до 1. Це лише ті цифри, які підтверджені фотографіями або відео, оприлюдненими у відкритому доступі. Відповідним підрахунком займається OSINT-проєкт Oryx, передають Патріоти України.

Telegram-канал "Агентство. Новости" зазначив: війська РФ втрачають техніку й людей, проте їм не вдалося досягти значних успіхів.

Oryx за зібраними фото та відео встановив, що загальні втрати ЗС РФ у техніці з 10 до 16 жовтня склали 118 одиниць. Серед них 27 танків, 33 бойові машини піхоти та 8 бронетранспортерів. Всього з початку українського контрнаступу у червні противник втратив 2073 одиниці техніки (у тому числі 386 танків, 499 БМП і 133 БТР).

Втрати Сил оборони України з 10 до 16 жовтня, які побачили OSINT-аналітики, це 25 одиниць техніки, у тому числі чотири танки, чотири БМП і два БТР. Із 1 червня українські захисники втратили не менше 1121 одиниці техніки (155 танків, 234 БМП та 35 БТР), згідно з відкритими джерелами, знайденими Oryx.

Збільшення втрат загарбників підтверджують і офіційні українські джерела. Зокрема, про великі втрати, завдані окупантам у районі Авдіївки, говорив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун. Він порівняв дії ворога на вказаній ділянці фронту з операцією з окупації Бахмута. Карти DeepState показують, що з 10 жовтня під контроль окупаційних сил у районі Авдіївки перейшли 3,69 кв. км території.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...