Після поразки в Україні Путін може розпочати війну проти Грузії, - військовий експерт Копчак

Експерт Грузинського центру стратегічного аналізу Володимир Копчак вважає, що після поразки в Україні Путін може розпочати військову інтервенцію в Грузію Таку думку він висловив в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Росіяни можуть вдатись до дестабілізації ситуації в Грузії. Вони це роблять за різними каналами. Російська пропагандистка Симоньян хвалить Тбілісі за те, що вони єдині в регіоні поводять себе нормально стосовно агресії РФ проти України. Це з одного боку означає, що Росія не буде вторгатись до Грузії, а з іншого боку це збурює грузинське суспільство, яке в більшості підтримує Україну", - пояснив Копчак.

Копчак зауважив, що багато політологів говорять про те, що Грузії пощастило в тому, що для росіян зараз важливіше дестабілізувати ситуацію в Молдові.

"Грузії пощастило в тому, що для росіян зараз важливіше розхитувати ситуацію в Молдові. Однак, Грузії не пощастило з тим, що перед Молдовою є ЗСУ, а перед грузинами немає. Грузини не хочуть дражнити Москву та відкривати другий фронт проти Росії. Проте, я переконаний, що другий фронт на Південному Кавказі може відкрити лише одна країна - Росія. І Грузія тут під прямим ударом", - додав Копчак.

Копчак також наголосив, що Москва може розпочати бойові дії проти Грузії, якщо Путін програє в Україні. "Якщо змоделювати ситуацію, за якої Путін розпочне військове вторгнення до Грузії, то є два варіанти розвитку подій. Якщо Кремль не отримає якоїсь реальної перемоги в Україні, то Путін може розпочати війну проти Грузії, або буде розгромлений в Україні, але збереже конструкцію режиму і тоді для якоїсь перемоги він може зробити щось із Тбілісі", - додав Копчак.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...