Після резонансу в ЗМІ: Російському пропагандисту заборонили в'їзд до України

Борис Корчевніков відвідував Крим після окупації в 2014 році.

Ведучому пропагандистського телеканалу Росія-1 Борису Корчевнікову заборонили в'їзд до України на три роки. Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передають Патріоти України.

За словами Демченка, коли Корчевніков перетинав державний кордон України, в Держприкордонслужби не було жодних доручень від правоохоронців про заборону в'їзду або про те, що він відвідував анексований Крим.

Завдяки резонансу в ЗМІ прикордонники «провели додаткову необхідну перевірку» і заборонили ведучому в'їзд до України на три роки. УП повідомляє, що Корчевніков вилетів рейсом Київ-Стамбул з відповідним штампом в документах.

Напередодні пропагандист опублікував фото на в'їзді до Києва, а пізніше поділився з підписниками декількома відео з вертольота, на яких він пролітає над територією України. Незабаром він видалив відео.

Корчевніков відвідував Крим після окупації в 2014 році. У липні 2019 року він опублікував в Instagram фото на тлі аеропорту в Сімферополі, а також виклав фото з геолокацією Кримські гори і Ореанда. Ведучий називав Крим «російським», а війну на Донбасі - «громадянською».

При цьому в жовтні 2019 року ведучого Росії-1 пустили до України, «тому що не було заборони на в'їзд». Він внесений до бази Миротворець як «пропагандист» і «пособник терористів». У квітні 2020 року СБУ закрила кримінальне провадження проти Корчевнікова через відсутність складу злочину.

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...