Після російського полону: Відремонтовані бронекатери "Нікополь" і "Вишгород" спустили на воду

У Миколаєві 9 квітня, на суднобудівному заводі завершили ремонт малих броньованих артилерійських бронекатерів «Нікополь» і «Вишгород». Обидва катери спустили на воду, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу «Укроборопрому».

На катерах відремонтована зовнішня обшивка підводної частини, гвинто-рульові комплекси, протекторний захист, донно-бортова арматура, суднові системи і обладнання. На катері «Нікополь» залишилося налагодити електросистему та електрообладнання. Роботи будуть завершені до кінця місяця.

“Ремонтні роботи на “Вишгороді” були закінчені навіть раніше запланованого, а на катері “Нікополь” вони теж на фінальній стадії, обидва катери спустили на воду одночасно. Ми розуміємо, що катери виконують бойові завдання, тому намагалися якомога швидше відновити їх боєздатність і повернути “на службу” ВМС”, – повідомив директор Миколаївського суднобудівного заводу Валерій Калашніков.

Нагадаємо, бронекатер “Нікополь” був захоплений росіянами в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року. Через рік, у листопаді 2019 року, Росія повернула Україні “Нікополь”, разом з іншим броньованим катером і буксиром «Яни Капу».

У лютому 2020 “Нікополь” разом з “Вишгородом” зайшли на ремонт у Миколаївський суднобудівний завод.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...