Після розмови Байдена з Путіним: Білий дім заявив, що США та союзники готові до будь-яких сценаріїв, спровокованих державою-агресором

Президент США Джо Байден у телефонній розмові з лідером РФ Володимиром Путіним "ясно дав зрозуміти", що Сполучені Штати та їхні союзники "відреагують рішуче" і "покладуть на Росію швидкі та суттєві витрати" у тому випадку, якщо Росія почне нове вторгнення в Україну. Про це йдеться у заяві прес-служби Білого Дому за підсумками телефонних переговорів, зазначають Патріоти України.

Байден у розмові також повторив, що подальше вторгнення Росії в Україну викличе "масові людські страждання" та послабить авторитет Росії.

Президент США також підкреслив, що хоча Сполучені Штати, як і раніше, готові вести дипломатію за повної координації з союзниками та партнерами, вони так само "готові і до інших сценаріїв".

Screenshot from Twitter

Раніше повідомлялося, що телефонна розмова Байдена та Путіна розпочалася о 18:04 за Києвом і тривала 62 хвилини.

Сьогодні також відбулася телефонна розмова між Путіним та президентом Франції Емманюелем Макроном. Розмова тривала 1 годину 40 хвилин. За повідомленнями медіа, Макрон сказав Путіну, що "довірчий діалог несумісний із ескалацією" навколо кордонів України.

  • У січні 2022 року на переговорах із США та НАТО Росія отримала відмову на вимогу не брати Україну до Альянсу.
  • У Білому домі заявили, що РФ шукає привід для вторгнення до України. Росія запевняє, що нічого такого не планує. Захід загрожує їй руйнівними санкціями.
  • За словами президента Зеленського, у військах Росії навколо України "нічого нового – психологічний тиск".
  • Раніше представник Білого дому сказав, що вторгнення Росії в Україну може статися у будь-який час, у тому числі під час Олімпіади, але в США не знають, чи Путін прийняв рішення про те, чи робитиме це.

Батальйон "Хабарник" то не про фронт: Із законопроєкту про звільнення топ-корупціонерів від вироків в обмін на мобілізацію приберуть лише "верх". Більшість бубочок відмажуть, - Шабунін

четвер, 2 травень 2024, 9:05

Яку цінність для армії та перемоги являє собою, наприклад, Роман Насіров, знають лише творці законопроекту. Як і тому, чому гарному зможе навчити своїх нових начальників в ЗСУ​. Верховна Рада на своєму засіданні має намір проголосувати у другому читанн...

У Росії вночі зазнав удару черговий НПЗ

четвер, 2 травень 2024, 8:28

Влада краю пояснила вибухи атакою нібито українських безпілотників на завод та роботою ППО. . Місцеві мешканці спочатку повідомили про характерний звук двигунів безпілотників, а потім про три вибухи. Представники влади заявили, що три безпілотники н...