Після розмови Лекорню й Шойгу: Макрон назвав "дивними й погрозливими" коментарі міноборони РФ

Президент Франції Еммануель Макрон назвав "дивними й погрозливими" висловлювання міністра оборони країни-окупанта РФ Сергія Шойгу, які міноборони РФ опублікувало після телефонних переговорів Шойгу й міністра оборони Франції Себастьяна Лекорню. Про це повідомляє 4 квітня France24, передають Патріоти України.

Макрон пояснив, що Лекорню телефонував російському колезі, щоб поділитися "корисною інформацією" про "походження й організацію" теракту в підмосковному Crocus City Hall, яку має Франція. Реакцію міноборони РФ на цю розмову в публічному просторі французький президент назвав "інформаційною маніпуляцією". За словами Макрона, "смішно говорити", що за терактом у Crocus стоїть Україна чи Франція, і "все це не має сенсу".

"Але це маніпуляція інформацією, яка є частиною воєнного арсеналу, котрий сьогодні використовує Росія", – наголосив французький лідер.

Міноборони РФ 3 квітня в Telegram після розмови французького й російського міністрів опублікувало реліз, у якому цитувало Шойгу й згадувало, що Лекорню "наполегливо намагався переконати в непричетності України та країн Заходу до атаки терористів, перекладаючи відповідальність на ІДІЛ".

Російський міністр зі свого боку заявляв, що "всіх винних буде покарано", а в міноборони РФ нібито "є відомості про український слід в організації теракту".

"Київський режим нічого не робить без схвалення західних кураторів. Розраховуємо, що в цьому випадку за цим не стоять французькі спецслужби", – заявив глава російського військового відомства. Окрім того, Шойгу пригрозив, що в разі скерування французького контингенту в Україну "це створить проблеми для самої Франції".

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...