Після скандальної доповіді про ЗСУ: Очільниця українського офісу Amnesty International заявила про своє звільнення

Голова українського офісу правозахисної організації Amnesty International Оксана Покальчук заявила, що звільняється. Вона вирішила залишити посаду після скандалу, який розгорівся через публікацію звіту AI про те, як ЗСУ нібито наражають на небезпеку мирних жителів. Про це Покальчук написала на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю, 5 серпня, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що ще вчора мала надію, що зможе все виправити. Очільниця Amnesty International Ukraine вірила, що її команді вдасться достукатися до головного офісу організації, що той текст буде видалено, а замість нього з’явиться інший. Проте вона зрозуміла, що цього не станеться.

"Все розбилося об стіну бюрократії та глухого мовного бар’єру. Справа не в англійській, а в тому, що якщо ти не живеш у країні, в яку вдерлися окупанти та рвуть її на шматки, тобі, напевно, не зрозуміти, що ж тут такого – засудити армію захисників. І немає слів у жодній мові, які здатні це донести до того, хто не відчув цього болю", – написала Покальчук.

Вона вирішила залишити організацію, бо "розійшлася ціннісно" з керівництвом Amnesty International. Воно належним чином не відреагувало на зауваження українського офісу та проігнорувало людей з усього світу, яких обурив цей пресреліз.

Amnesty International працює в Україні вже понад 30 років, Оксана Покальчук була членом команди останні сім років.

Зазначимо, що український офіс Amnesty International раніше заявив, що не був залучений до підготовки звіту про розміщення сил ЗСУ у житлових кварталах. Крім того, Україна відкликала акредитації в співробітників організації на наступний день після скандальної доповіді.

"Ми, з боку українського офісу, постійно наголошували, що пресреліз, який організація випустила 4 серпня, мав як мінімум дослідити дві сторони та врахувати позицію Міноборони України. Як ми зазначали, представники Amnesty International врешті звернулись до Міноборони з проханням про реакцію, але дали дуже мало часу на відповідь. У результаті цього, сама того не бажаючи, організація створила матеріал, який прозвучав як підтримка російських наративів. Прагнучи захистити цивільних, це дослідження натомість стало інструментом російської пропаганди", – написала в своєму останньому пості Покальчук.

Битва за Часів Яр триває: УThe Wall Street Journal пояснили, чим небезпечна втрата контролю над містом

середа, 24 квітень 2024, 14:30

Поки українські воїни в Часовому Ярі чекають на зброю союзників, ворог знищує будь-яке укриття, а безпілотники з вибухівкою вражають все, що рухається. Розташований на пагорбі над Бахмутом, Часів Яр є цінним стратегічним призом. Про це пише The Wall St...

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...