Після скандальних заяв про Волинську трагедію: Речника МЗС Польщі відсторонили від роботи

Речника МЗС Польщі Лукаша Ясіну відсторонили від роботи після його заяви про те, що президент України Володимир Зеленський повинен попросити пробачення за Волинську трагедію. Про це інформує RMF FM, передають Патріоти України.

Повідомляється, що Ясіну відправили у безстрокову відпустку через його скандальну заяву, в якій він вимагав від президента України Володимира Зеленського вибачень за причетність українців до Волинської трагедії.

В свою чергу українське посольство назвало таку заяву "гідною жалю". Видання повідомляє, що Ясіна більше не повернеться до роботи прессекретаря МЗС Польщі.

"Я ставлюся до цього особисто, тому що я майже родом з Волині і, хоча моя родина не волиняни, я виріс серед людей, які звідти втекли. Я пам'ятаю час, коли цей злочин не був проблемою, тому що він був маловідомим", – сказав Ясіна.

Він додав, що нібито з українського боку все ще бракує розуміння того, наскільки це питання важливе для поляків. На питання про те, чи повинен президент України Володимир Зеленський вибачитись за це, Ясіна відповів: "Це не було зроблено державою Україна, але президент Зеленський повинен взяти на себе відповідальність за це".

"Перепрошуємо і просимо про вибачення – це, на думку Ясіни, має прозвучати з українського боку. "Ця формула дуже добре працює у випадку польсько-українських відносин, і її все ще бракує", – зазначив він.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...