Після спілкування з Столтенбергом Орбан зняв вето: НАТО схвалило план розширення підтримки Україні, - ЗМІ

Члени Північноатлантичного Альянсу 13 червня ухвалили "оперативний план розширення підтримки України", який передбачає більшу роль НАТО в постачанні зброї та навчанні українських військових. Про це повідомляє агентство DPA з посиланням на джерела в Альянсі.

Схвалений НАТО план зокрема передбачає, що в майбутньому Альянс візьме на себе міжнародну координацію поставок зброї та тренувань для українських Збройних Сил.

Він, серед іншого, передбачає, що НАТО створить аналог американської Групи сприяння безпеці в Україні (SAG-U), яка функціонує при європейській штаб-квартирі Збройних сил США у німецькому Вісбадені й налічує близько 300 військових.

Документ ухвалили письмовою процедурою у кулуарах зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі, його оприлюднять у п’ятницю після офіційного затвердження міністрами, пише DPA.

Як відомо, схвалення "оперативного плану" тривалий час блокувала Угорщина, позаяк НАТО ухвалює всі рішення консенсусом. Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан посилався на те, що ініціатива Альянсу може призвести до "прямої конфронтації" з Росією.

Але напередодні Орбан зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і погодився зняти вето в обмін на обіцянку, що Угорщина не буде брати участі в навчанні українців і фінансувати постачання зброї.

"Как та нєудобна палучілась": Виявляється Путін подарував Кім Чен Ину "полностью русский" лімузин... зібраний з комплектуючих Південної Кореї

субота, 29 червень 2024, 0:10

Російський диктатор Володимир Путін під час свого візиту до КНДР 19 червня подарував Кім Чен Ину лімузин російської фірми Aurus. Автівка містить запчастини з Південної Кореї. Про це пише Reuters в п'ятницю, 28 червня. . Агентство з’ясувало, що з 2018 ...

24-й ОМБР ЗСУ показала , як армія Путіна "Сонцепеком" спалює Часів Яр, А разом і Женевську конвенцію (відео)

п’ятниця, 28 червень 2024, 23:40

Кадри ударів окупантів по місту на Донеччині показали в 24-й ОМБр імені короля Данила, яку нещодавно передислокували для посилення оборони в районі Часового Яру, передають Патріоти України . Воїни 24 ОМБр тримають населений пункт та знищують загарбник...