Після того, як її вигнали: Росія вирішила вийти з Ради ООН з прав людини

На засіданні Генасамблеї ООН Росія оголосила про свій "вихід" із Ради з прав людини після того, як її позбавили членства, інформують Патріоти України.

Щодо неї задіяли максимальний рівень покарання - позбавлення всіх процедурних прав, однак виключити державу неможливо. РФ вирішила добровільно залишити Раду з прав людини, оголосив на засіданні Генасамблеї заступник постійного представника Росії в ООН Геннадій Кузьмін після ухвали рішення.

"Російська Федерація ухвалила рішення про дострокове припинення від 7 квітня своїх повноважень як члена Ради ООН з прав людини", - заявив Кузьмін.

За його словами, Рада нібито не достатньо добре захищає права людини та не готова поступатися заради цього політичними інтересами. Натомість у Росії правові стандарти нібито надто високі.

"Рада монополізована групою держав, які беруть участь масових порушеннях прав людини, або сприяють цьому. Вони не готові поступитися своїми політичними та економічними інтересу заради підтримки прав людини… Істинна прихильність Росії справі захисту прав людини не лишає для нас можливості лишатися частиною цього механізму", - сказав Кузьмін.

Склад Ради формується на змінній виборній основі. До неї входять 47 держав зі 193 членів ООН. РФ обрали членом Ради з прав людини до кінця 2023 року. Після добровільного виходу країна не зможе повернути свої повноваження, навіть якщозмінить свою політику.

Представник України при ООН Сергій Кислиця наголосив, що вихід Росії не заперечує того, що її вигнали. "Ти не можеш піти у відставку після того, як тебе вигнали", - прокоментував він заяву російського політика.

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...