"Після того, як Росія оприлюднила дипломатичне листування, підірваний увесь нормандський переговорний формат", - політичний аналітик

"Російське МЗС опублікувало конфіденційні листи до Лаврова з Парижа та Берліна в рамках нормандського формату переговорів по врегулюванні ситуації на Донбасі. В Росії пояснили це намаганням запобігти подальшим спекуляціям, бо, мовляв, позиція російської сторони і її підхід до проведення зустрічі в нормандському форматі регулярно викривляються", - пише політичний аналітик Олександр Палій у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Та насправді все дещо інакше. Будь-які брехуни не люблять, коли їх викривають. А нещодавно міністр закордонних справ Франції прямо сказав, що те, що говорить Лавров з приводу нормандського формату та планування зустрічі, не є правдою. От Лавров і вирішив якось виправдатися, тому що, коли брехуна називають брехлом, він, звісно, дуже незадоволений від цього.

МЗС РФ виклав у широкий доступ дипломатичне листування, аби довести, що Росія не бреше і має власну позицію. Для цього вони почали ліпити докупи якісь шматки текстів, аби викривити суть. А, як відомо, існує таке маніпулятивне правило: якщо не можеш обдурити – заплутай. Саме цим і займається Лавров і російська дипломатія.

Оприлюднюючи це листування, Росія намагалася показати, що вона не бреше, а має власну обґрунтовану позицію. Такий крок росіян не залишиться непоміченим та матиме наслідки. Зокрема, це підриває довіру до російських переговірників. Тому що, як правило, деталі дипломатичних переговорів та їхній зміст не виносяться на люди, щоби просто не підривати довіру. Саме тому і існує поняття таємниці переговорів.

А після того, як Росія оприлюднила дипломатичне листування, підірваний увесь нормандський переговорний формат. У дипломатичній практиці листування оприлюднюють вкрай нечасто. Як правило, до цього вдаються ті люди, які вже давно не є дипломатами й пішли на пенсію. А дипломати, які лишаються на службі, до подібних заходів вдаються дуже рідко.

Крім того, цей вчинок Москви, безумовно, погіршить загальну атмосферу перемовин. Франція і Німеччина чудово знають і розуміють, що Росія лукавить. Вони і раніше це знали, але тепер вкотре переконалися.

Зараз переговори нормандської четвірки взагалі беззмістовні, бо Росія їх усіляко затягує. Вона хотіла якось виправдати черговий виток своєї агресії проти України та уникала будь-яких переговорів. Але зараз міжнародна підтримка України достатньо хороша, тож усі ці потуги Москви беззмістовні".

Джерело: Главред

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...