Після "тривалих та успішних переговорів" Росія втратила ще одного покупця своїх "не имеющих аналогов в мире" Су-35. Клієнт означив суттєву ваду розпіареного недоробла російського ВПК

Алжир відмовляється від закупівлі російського винищувача Су-35 – попри те, що російські ЗМІ неодноразово повідомляли, що перемовини щодо замовлення цих літаків країною Північної Африки все ще в силі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Military Watch Magazine.

Серед офіційних причин такої відмови – те, що Алжир планує посилити свої Повітряні сили іншими шляхами. Йдеться, зокрема, про дооснащення винищувачів Су-30МКА двигунами АЛ-41 та РЛС "Ирбис-Э", а також про ймовірну закупівлю російських Су-57.

Однак алжирські військові аналітики стверджують, що основна причина відмови від російських Су-35 – ефективність бортової радіолокаційної станції, вартість якої до того ж приблизно на 60 % вища, ніж у Су-30МКА.

Алжирський винищувач Су-30МКА

Зазначається, що вимоги Алжиру до літака для забезпечення переваги у повітрі включали інтеграцію РЛС з активною фазованою антенною решіткою (AESA), яку РФ поки що не інтегрувала в жодний винищувач, що діє у складі ескадрильї.

Індонезія також відмовилася від російських Су-35

Нагадаємо, що це вже не вперше за останній час, коли країни відмовляються від російських Су-35 – так, наприкінці минулого року Defense Express повідомляв, що Індонезія остаточно відмовилася від спроб закупівлі російських винищувачів Су-35 і тепер буде обирати між американськими та французькими винищувачами.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...