Після цього Лукашенко тільки заважатиме Путіну: Жданов пояснив, чому білоруський диктатор не наважиться атакувати Україну

Як тільки самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко віддасть наказ наступати на Україну, це буде останній день його президентства. Білоруський диктатор це добре розуміє, передають Патріоти України.

Очільник Кремля Путін вимагає від Лукашенка не лише вступити в цю війну, а й підписати договір про створення так званої союзної держави - типу Радянського Союзу. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю "Факти".

"Якщо лукашенко накаже своїм збройним силам перейти кордон України, це буде його останній наказ на посаді президента білорусі. Він це чітко розуміє. Тому що після цього він путіну тільки заважатиме на цій посаді. Путін вимагає від лукашенка не лише вступити в цю війну, а й підписати договір про створення союзної держави, щось на кшталт Радянського Союзу у версії 2.0. І поки лукашенко сидить на власних багнетах, під прикриттям білоруської армії, він почувається більш-менш захищеним. Ситуація наступна: щойно лукашенко віддасть наказ на участь збройних сил білорусі у військових діях проти України, то ЗС білорусі автоматично перейдуть під управління генштабу російської федерації", - зауважив він.

Екперт додає, що як тільки армія Білорусі перейде під керування ЗС РФ, Лукашенко залишиться без військової підтримки, що загрожує його диктаторському правлінню.

"І далі путіну лукашенко тільки заважатиме, оскільки він залишиться єдиною перешкодою на шляху створення єдиної союзної держави з росією. Бацька це добре розуміє і тому дозволяє використовувати свою територію для ракетного обстрілу України, віддає свої боєприпаси, свою військову техніку. Тому Лукашенко дозволяє російським вербувальникам вербувати колишніх силовиків білорусі для участі у війні на боці російської федерації", - підкреслив Жданов.

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...