Після "уроку історії": Трамп розповів, як визнав анексію Голанських висот

Президент США розповів, що спілкувався телефоном зі своїм радником і зятем Джаредом Кушнером, послом Ізраїлю Давидом Фрідманом та радником Джейсоном Грінблаттом на сторонню тему, а потім раптово підняв питання Голанських висот.

Дональд Трамп. Фото: Рейтерс.

Президент США Дональд Трамп розповів, що вкрай чутливе для країни рішення про визнання Голанських висот частиною Ізраїлю він приймав швидко, після "невеличкого уроку історії" від радників. Про це він заявив у Лас-Вегасі, виступаючи на зібранні Республіканської єврейської коаліції, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Times of Israel.

Президент розповів, що спілкувався телефоном зі своїм радником і зятем Джаредом Кушнером, послом Ізраїлю Давидом Фрідманом та радником Джейсоном Грінблаттом на сторонню тему, а потім раптово підняв питання Голанських висот.

"Я сказав: хлопці, зробіть мені послугу. Дайте мені коротенький курс історії. Тільки пошвидше. У мене є багато над чим працювати: Китай, Північна Корея. Давайте швиденько" - пригадав Трамп деталі розмови.

"Я сказав: "Як ви дивитеся на те, що я визнаю все те, про що ми тут говоримо?", бо я згоден, вам це потрібно, вам треба висоти" - звернувся Трамп до ізраїльського посла, який дуже здивувався такому кроку.

"Гадаю, я можу зробити це просто зараз. Давайте щось підпишемо" - пригадав Трамп цю ж розмову. "Ми приймаємо швидкі рішення і ми приймаємо хороші рішення" - заявив президент США натовпу під час виступу у Лас-Вегасі.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...