Після візиту Стефанчука до Гааги виник скандал: Депутат з Нідерландів звинуватив українського спікера у брехні

Слуга Зеленського, котрий пишається ступенем доктора юридичних наук, допустив як для правника та держдіяча, грубий дипломатичний ляпсус, чим спричинив дуже недоречний для України міжнародий скандал

Член палати представників парламенту Нідерландів Рубен Брекелманс звинуватив українського спікера Руслана Стефанчука у брехні, передають Патріоти України.

Наш "Лібертаріанець" у своєму Twitter повідомив про підтримку нідерландських політичних партій у питанні надання Україні статусу кандидата у члени ЄС. Брекелманс заявив, що це фейк, а підтримку надали партії, які представляють 30% у парламенті Нідерландів.

Згодом Стефанчук свій запис у мікроблозі видалив. Однак це не завадило розростанню скандалу. Ніяких заяв щодо помилки, чи вибачень, щоб яксь загладити ситуацію, з боку голови ВР наразі не помічено.

"Підтримку статусу кандидата в члени ЄС висловили політичні партії, які представляють менше ніж 30% нашого парламенту Нідерландів. Чиновники з України, ми рішуче підтримуємо вас у війні проти Росії, але припиніть розповсюджувати неправдиву інформацію", – написав Брекелманс.

Брекелманс – є членом праволіберальної "Народної партії за свободу і демократію". Раніше він пропонував виселити біженців з інших країн, щоби надати місця для "справжніх біженців" з України.

Зазначимо, що Нідерланди – одна з країн, яка не підтримує надання Україні статусу кандидата в члени ЄС. Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що ймовірність того, що Україна найближчим часом стане кандидатом у члени Європейського Союзу, є невеликою.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...