"Після Зеленського будь-кому буде просто показати високий рівень управління державою", - Дмитро Ярош

Командувач Української добровольчої армії, колишній нардеп і засновник "Правого сектору" Дмитро Ярош обговорив 21 вересня з ведучим програми "Вердикт" Сергієм Руденком ситуацію з "виборами" до Держдуми РФ, війну на сході та ставлення влади до тих, хто нині знаходиться на фронті. Патріоти України пропонують ознайомитися з позицією Яроша щодо важливих питань.

Про псевдовибори до Держдуми Росії за участю українців з ОРДЛО

"Кожному треба вибирати: ти або з країною-агресором, або з Україною, яка веде війну за незалежність. Вважаю, що українців, які брали участь у виборах РФ, потрібно позбавляти громадянства. Були і будуть актуальними законопроєкти про криміналізацію колабораціонізму. Закон про колаборантів треба приймати, щоб розставити крапки над "і" в питаннях голосувань та майбутньої деокупації. ЗМІ РФ промивають мізки тим людям, що знаходяться на окупованих територіях. Після звільнення Донбасу необхідно буде продовжувати війну за одурманені російською пропагандою уми й душі. Не тільки тих, хто має російський паспорт, але й молоді".

Про агресію Росії та реакцію світу

"Якби цивілізований світ наклав ембарго на поставки російських нафти і газу, це був би найбільший удар по РФ із її імперіалістичними настроями. Інакше гібридна війна продовжиться. Я постійно очікую повномасштабної агресії проти України і до цього потрібно бути готовим усьому народу та владі у першу чергу. Безумовно, у РФ є агенти впливу, які працюють на Кремль на найвищому рівні. Не лише всередині України, а й у багатьох світових державах".

Про загрози з боку Білорусі

"З практично анексованої Росією території Білорусі йде реальна загроза виникнення ще одного фронту на півночі. Тому треба максимально активізувати оборону в Волинській, Рівненській, Житомирській і Чернігівській областях. Важливо постійно вести роботу з протестним середовищем у сусідній країні, допомагати протистояти прокремлівському режиму Олександра Лукашенка. Поки він буде при владі, загроза для нас не мине".

Про "вагнергейт"

"Я знаю, що ця операція відбувалася, і вважаю, що вона мала високі шанси на успіх. Коли влада не може взяти відповідальність за провал, це дискредитує та демотивує не лише задіяних працівників спецслужб, але й хлопців на передовій. Коли такі речі зриваються по волі вищого керівництва, рано чи пізно комусь доведеться відповідати. Я б на місці Зеленського, якщо вже "лоханувся", то вибачився б, а не продовжував брехати. Брехня рано чи пізно вилазить. Так не має бути в державі, яка воює з таким великим ворогом".

Про перспективи внутрішнього перевороту в РФ

"Є багато факторів всередині РФ, які можуть бути для нас союзними. Зокрема фактор національних республік. Минулого року ми бачили протестний рух у Хабаровську. Водночас нашим спецслужбам важко підтримувати цей рух без гарного фінансування. Треба розхитати Росію. Виділяти кошти, щоб грати на випередження.

До внутрішнього перевороту ставлюся скептично. Російського лідера Володимира Путіна може замінити ще гірший диктатор. У Кремлі Путін сидить не один. Це група людей, які створили той диктаторський режим, який небезпечний і для росіян, і для сусідніх держав. Іншими словами - це колективний Путін. Коли він піде, Україні важливо вчасно та правильно зіграти, щоб Росія не почала проводити ще агресивнішу політику, що теж можливо".

Про владу та вибори наступного президента України

"Зеленський намагається зрозуміти, що відбувається на сході країни. Не знаю, чи здатен він зрозуміти це. Нові призначення в ЗСУ свідчать про позитивні зрушення. Але є й багато негативу.

Політика зараз нагадує мені болото. Не хотілось би активно туди влазити. Побачимо ближче до виборів. Не відкидаю можливості повернення за умови виникнення якоїсь державної перспективи.

Вважаю, що наступним президентом України повинен бути бойовий офіцер, а ще краще - генерал. Для мене такою людиною є Михайло Забродський. Але це моя суб'єктивна думка. Після Зеленського будь-кому досить просто буде показати високий рівень управління державою".

Джерело: Gazeta.ua

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...