Пісторіус оголосив про новий пакет допомоги Україні на €1,3 млрд: Чи будуть у ньому ракети Taurus

Пісторіус оголосив про новий пакет допомоги Україні на €1,3 млрд: чи будуть у ньому ракети Taurus

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус у вівторок, 21 листопада, прибув до України. Під час свого візиту він оголосив новий пакет військової допомоги Києву. До нього увійдуть, серед іншого, 4 системи IRIS-T, 20 тисяч снарядів 155-мм калібру та протитанкові міни. передають Патріоти України.

Метою візиту Пісторіуса в українську столицю є бажання отримати якомога точніше уявлення про ситуацію на фронті, поговорити з українськими солдатами та з'ясувати їхні військові потреби.

На навчальному полігоні під Києвом йому показали західні снайперські гвинтівки, він також отримав уявлення про танкову підготовку на бойовому тренажері та з бойовими патронами і навіть оглянув солдатські гуртожитки.

Пісторіус заявив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну у військовому відношенні та оголосив про новий пакет озброєнь.

За його словами, до нового пакету німецької допомоги Україні увійдуть 4 системи IRIS-T, 20 тисяч снарядів 155-мм калібру, протитанкові міни та інше озброєння. Ракети Taurus ФРН Україні поки не передаватиме. На брифінгу в Києві Борис Пісторіус сказав, що вартість пакета становить €1,3 мільярда.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...