Є "вагома" причина: Пісторіус пояснив, чому Німеччина не перебуває в перших рядах "коаліції винищувачів" для України

Україна очікує від Німеччини участі в "коаліції винищувачів", утім Берлін стримано реагує на це. У питанні винищувачів Німеччина перебуває не в перших рядах. Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус, пише DW. Він стверджує, що Німеччина не є експертом із винищувачів F-16, оскільки в неї їх немає, передають Патріоти України.

"Ми були експертами з постачання танків і танкової техніки, є експертами з протиповітряної оборони, яка, як і раніше, має величезне значення", - сказав Пісторіус.

Він зазначив, що винищувачі F-16 є лише в деяких країн НАТО. А Бундесвер використовує винищувачі Eurofighter і Tornado. Пісторіус додав, що підтримка винищувачами потребує часу для навчання пілотів і організаційних питань.

"Швидка допомога не може бути надана найближчими тижнями, тому що необхідно провести навчання, мають бути підготовлені ремонт і логістика", - наголосив міністр. Водночас Пісторіус заявив, що до кінця року Німеччина підготує майже 10 тисяч українських військових. "Жодна країна в світі не навчила стільки", - заявив він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...